8.11.2020. 12:47
0
Nadal: Ne postoji kletva, najbolji igraju Masterse
Španski teniser Rafael Nadal istakao je da mu ne odgovaraju uslovi za igru na Mastersu u Parizu, te da nije čudno što nikada u karijeri nije osvojio titulu u 'Bersiju'.

Nadal je ove sezone u polufinalu izgubio od Aleksandra Zvereva 6:4, 7:5. Španac je propustio priliku da osvoji titulu koja mu nedostaje u karijeri.

Drugi teniser svijeta je objasnio razloge zbog kojih nikada nije trijumfovao u 'Bersiju'.

"Nema nikakve kletve. Turnir je težak zbog uslova u kojima se igra. Nije nenormalno to što nisam osvojio neki turnir iz serije 1000. Na Mastersima učestvuju najbolji teniseri svijeta. Kao što sam rekao ranije, ova podloga je teška", rekao je Nadal.

"Bila je ovo dobra nedjelja. Igrao sam četiri meča i to će mi sigurno značiti za Završni masters. Moraću da prilagodim nekoliko stvari, ali bilo je dobro. Nadam se da ću maksimalno spreman da budem za London".

Završni masters na programu je od 15. novembra, a Nadal se nada prvoj tituli.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.