7.12.2020. 15:06
1
Pjanić nezadovoljan u Barci: Ne razumijem razlog ove situacije. Želim igrati više, znam da mogu pružiti mnogo
Vezni nogometaš Barcelone Miralem Pjanić izjavio je da mu nedostaje Italija, te da "nije zadovoljan i da želi igrati više".

Tridesetogodišnji bosanskohercegovački reprezentativac proteklog ljeta prešao je u redove Barcelone iz Juventusa. Od tada je nastupio u 11 utakmica u svim takmičenjima a ističe da nije sretan zbog minutaže koju dobija u Barceloni.

- Iskreno, ne razumijem razlog ove situacije. Želim igrati više, znam da mogu pružiti mnogo - rekao je Pjanić za Gazzetta.it.

- Kada god me je trener pozvao, bio sam spreman, bio sam dobar, igrao sam dobro. Ne znam šta bih mogao uraditi. Treniram, spreman sam. Nisam zadovoljan i ne mogu ni biti. Tokom karijere nikada nisam prihvatao ideju da ne igram pa je ne prihvatam ni sada. Vidjet ćemo, spreman sam, treniram dobro i čekam. Ne mogu učiniti ništa drugo. Ovo je delikatna situacija koja mi ne odgovara - dodao je.

Pjanić je proveo devet sezona u Italiji gdje je igrao za Romu i Juventus, prenosi Football Italia.

- Bilo mi je odlično u oba kluba. Mojih devet godina u Italiji proteklo je dobro. Iskreno, nedostaje mi to. Sada imam novi izazov u najvećem klubu na svijetu. Želio sam pokušati, zadovoljan sam s klubom i saigračima - kazao je bh. reprezentativac.

Bivši igrač Juventusa suočit će se sa bivšim saigračima sutra na Nou Campu u okviru Lige prvaka.

- Juventus mi je ostao u srcu, pratim ih kad god mogu. Bio sam sretan zbog žrijeba. Želim Juventusu sve najbolje, ali sutra želim da mi pobijedimo - zaključio je nogometaš Barcelone.

(Fena)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.