9.12.2020. 14:48
0
Trener PSG-a na udaru zbog svojih komentara tokom prekida utakmice s Bašakšehirom
Trener PSG-a Thomas Tuchel našao se na udaru zbog komentara nakon incidenta u sinoćnjoj utakmici Lige prvaka protiv Bašakšehira našeg Edina Višće. Turski prvak je odlučio napustiti teren u 14. minuti susreta u znak prosvjeda protiv četvrtog sudije iz Rumunije Sebastian Coltescu. On je pomoćnog trenera Bašakšheira Pierre Achille Web nazvao "negru" (crnac na rumunjskom), a onda je glavni sudija isključio Kamerunca zbog prigovora...

Zanimljiv razgovor u trenucima dok je trajao desetominutni prekid na terenu odvojao se između Tuhela i norveškog napadača Bašakšehira Fredrika Gulbrandsena. Njegov sadržaj procurio je u medije.

Gulbrandsen: To je rasisam.

Tuhel: Jesi li ga čuo da je to rekao?

Gulbrandesn: Ne.

Tuhel: Zato se smiri, opušteno.'

Gulbrandsen: Ali, rekao je to, rekao je.

Tuhel: Ne znaš je li rekao.

Ovakav transkript izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama i mnogi tvrde da je zapravo Tuhel na taj način stao na stranu rumunskih sudije.

Inače, UEFA je u srijedu objavila da će Nizozemac Danny Makkelie suditi utakmicu Lige prvaka između PSG i Bašakšehira koja će se nastaviti večeras u 18.55 sati.



(Nermana Crnčalo)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.