11.12.2020. 10:07
1
Adnan Džemidžić uvjerava javnost da su UEFA i FIFA "dale pozitivno mišljenje" za ovakve skandalozne detalje u Statutu NSBiH
U javnosti se ovih dana i dalje piše o skandaloznim promjenama Statuta NSBiH.

Piše: Haris Ahbabović

Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH, prokomentarisao je za BHT izmjene Statuta, te, po običaju, uvjerava javnost da je "sve po zakonu".

“Informacije koje su kružile, ljudi nisu pročitali onako kako stoji. I sada, i prije, i za ubuduće, za donošenje krucijalnih kapitalnih odluka u NSBiH koje idu u Izvršni odbor i koje se donose na sjednicama Izvršnog odbora, mora da bude 12 glasova, bez obzira na koji način”, rekao je Džemidžić za BHT.

Kako je rekao, to su izmjene i dopune koje su i ranije planirane kako bi se ispoštovala sva tri naroda, a sada su usvojene zato što su i UEFA i FIFA dale pozitivno mišljenje na izmijenjeni i dopunjeni tekst statuta.

On je naveo da su izmjene prihvaćene jer su UEFA uzeli u obzir sve okolnosti u kojima funkcioniše i radi NFSBiH.

“Detaljno su pregledali i proanalizirali sve izmjene i rekli da je upravo to što ono treba da se osjeti, senzibilitet svih naroda, svih učesnika u fudbalu i formalno i pravno zaštitili sve”, rekao je Džemidžić za BHT.

Džemidžić je naveo da su “Županijski savezi” tako registrovani na terenima gdje se koriste nazivi županije, te da će ta formulacija biti promijenjena, tek kada se promijeni i sam naziv županija.

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.