13.12.2020. 16:10
0
Na očajnom terenu: Tuzla City nadigrao Borac i oživjeli nadu o povratku u borbu za Evropu
Na očajnom terenu Tušnja ekipa Tuzla Cityja savladala je Borac i tako oživjela nadu o povratku u borbu za Evropu, dok je Banjalučanima ugrozila san o šampionskoj tituli.

U blatu tuzlanskog stadiona definitivno se bolje snašao domaći tim, a prvu veću priliku puleni Nermina Bašića imali su u petoj minuti, kada je Pavlović odbranio dobar udarac Ubiparipa.

Lukić je zatim pokušao sa ruba šesnaesterca u 24. minuti, a lopta je završila u rukama Fejzića. Poslije desetak minuta na drugoj strani pokušao je Džafić sa dvadesetak metara, ali Pavlović nije imao problema. Golman Borca je odbranio udarac Nukića iskosa sa desne strane u 33. minuti, a u nastavku Dujaković je izbio loptu i umalo postigao autogol.

Vlado Jagodić je ostao bez Douglasa Cruza u prvom poluvremenu zbog povrede i uveo je Borovčanina.

Tuzla City je došao u prednost u 39. minuti. Pavlović je odbio udarac Crnkića, a na pravom mjestu se našao Badji i zakucao loptu u mrežu.

U finišu prvog dijela Dujaković je glavom pokušao, no to je bila lagana lopta za domaćeg vratara, a u sudijskoj nadoknadi Meleg je jednu loptu poslao ravno u ruke Fejziću te se rezultat nije mijenjao.

U drugom dijelu se očekivao agresivniji nastup gostiju, ali Tuzla City je ipak bio bolji i stvarao puno konretnije prilike. Veliku šansu je imao u 48. minuti Maksimović, koji je imao svo vrijeme ovog svijeta da se namjesti na šut poslije dobrog pasa Ubiparipa, ali jako je traljavo šutirao. Zatim je u 55. minuti Badji propustio kolosalnu priliku, kada je istrčali Pavlović sjajno intervenisao.

Desetak minuta kasnije Ubiparip pogađa prečku, a zatim Crnkić pokušava sa šest metara nakon kornera, ali raspoloženi Pavlović i to je spasio te, može se reći, spriječio ubjedljiviji poraz Banjalučana. Pred sami kraj Crnkić pogađa stativu. Zaista nevjerovatno šta su sve propustili igrači ekipe iz Simin Hana.

No, za promašaje se Nermin Crnkić iskupio minut prije kraja, kada je istrčao pred Pavlovića i rutinski ga matirao za konačnih 2:0.

Dragocjen trijumf za Tuzla City, sedmi gostujući poraz Borca.


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.