2.2.2021. 11:10
0
Objavljeni razgovori ljekara Dijega Maradone: Kažeš da ti se čini da je mrtav? Objavi da je mrtav
Smrt jednog od najboljih fudbalera svijeta svih vremena Diega Armanda Maradone donijela je dosta nedorečenosti. Još traje istraga usmjerena ka ljekarima koji su ga liječili.

U pitanju su neurohirurg Leopoldo Luque i psihijatar Augustina Kosachov, kojima se na teret stavlja nesavjesno liječenje Maradone posljednjih dana njegovog života, a čiji transkript razgovora je javno objavio portal "Infobae."

Razgovora koji se vodio bukvalno tokom posljednjih minuta Maradoninog života i čija je autentičnost, iako ima određene "rupe", potvrđena medijima u Argentini.

- Ne brini, upravo sam na autoputu. Kažeš da ti se čini da je mrtav? Objavi da je mrtav - govorio je uspaničeno Luke nekome uz instrukcije za ulice kojima ga je neko vozio, usput rekavši i da će se “debeli usr*** i umrijeti”.

Razmjenjivane su i audio poruke, Lukeu je Augustina u jednoj rekla da su oživljavali Dijega 10 do 15 minuta sami, jer je hitna pomoć kasnila.

Ponovo se onda čuo Luke, koji je ušao u sobu.

- Diego je bio hladan, jako hladan. Pokušali smo da ga oživimo i podignemo temperaturu, ali nismo uspjeli. Napustio sam sobu, ništa mi ne govore, pa sam otišao.

Maradonine kćerke su optužile Lukea za nesavjesno liječenje, dok se Leopoldo branio riječima da nema šta da krije.

- Svi smo bili okupljeni kako bi Diegu bilo bolje, ljekari, ja, njegova porodica. Ništa nije moglo da se uradi bez njegove volje. Tražili smo rješenje za pilule koje je uzimao i kako bismo kontrolirali uzimanje alkohola. Nije bilo medicinskog kriterija da se Maradona zadrži u bolnici. Mogli smo da ga odvedemo u rehabilitacioni centar, ali nam je bio potreban Diego koji je u redu. Bila je to njegova odluka - rekao je Luke.

(Mirza Malović)
Maradona
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.