27.2.2021. 13:01
0
Skandal u Engleskoj, igrač Manchester Uniteda ilegalni migrant
Fudbaler Manchester Uniteda Amad Diallo našao se u centru skandala. On ima 18 godina i u januaru je stigao u Manchester United, gdje trenutno igra za rezervni tim. Manchester je Atalanti za Dialla platio 21.000.000 eura, a tim iz Bergama može zaraditi i dodatnih 20 miliona na ime bonusa.
Međutim sada se dogodio skandal, jer je otkriveno da je igrač iz Obale Slonovače u Italiju došao kao žrtva trgovine ljudima. Dijalo je ušao u Italiju nezakonito i sa lažnim ispravama i ostalim dokumentima, što je Fudbalski savez Italije utvrdio istragom i kaznio ga sa 42.000 eura.

Prije šest godina stigao je s bratom Hamedom u Italiju, a sa njima je stiglo i još troje mladih afričkih fudbalera. Osumjičeni za njihovo krijumčarenje su Hamed Mamadu Traore, vlasnik jednog fudbalskog kluba u Obali Slonovače i njegova žena Marina, prenosi Avaz.

Sa njima su optužene još tri osobe. Tu su i sestra izvjesne Marine i njen suprug, koji su tvrdili da su oni rođaci Hameda i Amada Dijala, kao i roditelji preostalih fudbalera. Zato se do 18. rođendana Amad zvao Amad Diallo Traore, a prezime Traore je odbacio kada je postao punoljetan.


(Saliha Rokša)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.