1.3.2021. 19:26
0
"Vječiti derbi" na Grbavici okončan bez golova
FOTO: fkzeljeznicar.ba
Ovim remijem, Sarajevo je sačuvalo devet bodova prednosti ispred gradskog rivala.
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva remizirali su danas na stadionu Grbavica u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu. Konačan rezultat bio je 0:0, piše N1.

Domaći tim bolje je otvorio utakmicu, a nakon uvodne dominacije na sredini terena, stigao je pogodak. Kosorić je pogodio nakon kornera, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Prvu veliku šansu Plavi su promašili u 31. minuti. Veselinović se našao u idealnoj poziciji, ali je golman gostiju Kovačević izvanredno intervenisao.

Najbolju šansu za goste u prvom dijelu igre nije iskoristio Fanimo koji je izašao sam pred golmana Erića, ali mu je u trku lopta  pobjegla.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom Sarajeva. Velkoski je pucao nakon dodavanja Sušića, ali golman Željezničara ponovo je na visini zadatka.

Kako je drugi dio počeo dominacijom gostiju, tako je i nastavljen mnogo boljom igrom Bordo sastava. No, velikih prilika nije bilo, a kvalitetniji posjed lopte Sarajevu nije donio vodstvo. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Ovim remijem, Sarajevo je sačuvalo devet bodova prednosti (46) ispred gradskog rivala (37).
Stadion: Grbavica. Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo), pomoćnici: Davor Beljo (Mostar) i Senad Ibrišimbegović (Travnik).  Žuti kartoni: Kosorić, Bojo (Željezničar), Pejović, Miličević, Oremuš, Dupovac (Sarajevo). 
FK Željezničar: Erić, Stevanović, Šehić, Kosorić, Miletić, Čeliković, Bojo, Alispahić, Veselinović (76. Mujezinović), Štilić, Juričić (76. Zec). Trener: Almir Memić. 

FK Sarajevo: Kovačević, Oremuš (90. Adukor), Pidro, Miličević, Dupovac, Đokanović, Pejović, Sušić, Fanimo (90. Jukić), Velkoski, Mešanović (90. Handžić). Trener: Vinko Marinović. 

(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.