3.3.2021. 21:55
0
UEFA podigla optužnicu protiv Crvene zvezde!
U optužnici se klubu iz Beograda na teret stavlja rasističko ponašanje prema protivnicima, konkretno zbog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića.
Najave da će biti pokrenut postupak protiv Fudbalskog kluba Crvena zvezda zbog incidenata na utakmici Lige Evrope protiv Milana, obistinile su se. Evropska kuća fudbala (UEFA) zvanično je danas pokrenula istragu o meču Crvena zvezda - Milan u Beogradu, prenosi Avaz.

U optužnici se klubu iz Beograda na teret stvalja rasističko ponašanje prema protivnicima, konkretno zbog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića, kada je neko iz lože pogrdne riječi upučivao švedskom napadaču.

- Poslije disciplinske istrage koju je proveo UEFA etički i disciplinski inspektor, pokrenut je disciplinski postupak u skladu sa članom 55 (1) (d) Disciplinskih propisa UEFA, nakon incidenata koji su se dogodili tokom šesnaestine finala UEFA Lige Evrope između FK Crvena zvezda i AC Milan (2:2), odigrane 18. februara 2021. u Srbiji - glasi izjava UEFA.

Osim za rasizam (Rasističko ponašanje - član 14 (2) DR), UEFA tereti Zvezdu i za provokativno, uvredljivo skandiranje, kao i  Kršenje protokola UEFA za povratak u igru.
(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.