20.3.2021. 17:57
0
Nova simultanka Roberta Lewandowskog, Wolfsburg i Eintracht nastavili sa dominacijom, mini kiks Dortmunda
U okviru 26. kola njemačke Bundeslige, minhenski Bayern je sa 4:0, ali i sa igračem manje, razbio Stuttgart.

Piše: H. Ahbabović

Lewandowski je postigao novi hat-trick, te je tako, već u mjesecu martu, stigao čak do svog 35. gola u sezoni. Još jedan gol za Bavarce postigao je Gnabry, dok je u 12. minuti direktan crveni karton dobio Davies.

Eintracht iz Frankfurta je sa 5:2 razbio Union Berlin. Silva je postigao dva gola, dok su po jedan dodaoli Kostić, Chandler i Andrich (autogol). Strijelac oba gola za goste iz Berlina bio je Kruse.

Koln i Borussia Dortmund su podijelili bodove odigravši 2:2. Haaland je, logično, pogodio oba puta za Milionere, dok su Jakobs i Duda pogađali za Jarčeve.

Wolfsburga nastavlja da iznenađuje odličnim igrama. Ovaj put su u gostima slavili protiv Werdera sa 2:1. Mohwald je pogodio za Bremen, dok su golove za goste postigli Sargent (autogol) i Weghorst.

Bayern i dalje vodi sa 61 bodom, dok je Leipzig drugi sa četiri boda manje. Wolfdburg i Eintracht su treći i četvrti sa 51, odnosno sa 47 poena.

Borussia Dortmund je peta sa 43 poena.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.