29.3.2021. 20:13
0
Kvalifikacije za EP: Mladi Zmajevi remizirali s Crnom Gorom
U remiju 2:2, na gostovanju u Crnoj Gori, golove za našu selekciju postigli su Krstović (autogol) i Bašić.
U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Podgorici u susretu kvalifikacija za EURO 2023. remizirala 2:2 sa Crnom Gorom.

Domaći sastav je prvi zaprijetio u 12. minuti preko Ante Babića koji pogađa stativu. Ajdin Hasić u 26. minuti odlično šutira sa ivice kaznenog prostora, ali Balša Popović odbija loptu.

Iz slične pozicije pokušao je volej udarcem Eldar Šehić u 30. minuti  kada pogađa prečku protivničkog gola.

Bosna i Hercegovina do prednosti dolazi u 49. minuti. Jusuf Gazibegović je izveo korner sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Adrian Leon Barišić, a Nikola Krstović loptu skreće u sopstvenu mrežu.
Nakon centaršuta sa lijeve strane u 56. minuti meča bh. defanzivac Barišić nespretno reaguje i postiže autogol za 1:1.

Radost domaćih igrača trajala je svega dvije minute, jer se na asistenciju Milana Savića najbolje u protivničkom šesnaestercu snašao Ivan Bašić za novu prednost izabranika Slobodana Starčevića. Ipak, Andrija Ražnatović u 68. odličnim udarcem iskosa sa lijeve strane ponovo poravnava rezultat.

Do kraja susreta oba tima su stvorila nekoliko prilika, ali se rezultat više nije mijenjao.

Bosna i Hercegovina je igrala u sastavu: Azur Aljkanović, Eldar Šehić (46. Ivan Bašić), Adrian Leon Barišić, Igor Savić, Jusuf Gazibegović, Stefan Santrač (46. Jovan Ilić), Andrej Đokanović, Ajdin Hasić (72. Amar Begić), Amar Dedić, Milan Savić (90+4. David Čavić), Elvis Mehanović (46. Anes Mašić).
 
(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.