30.3.2021. 22:48
0
Kvalifikacije za SP: Pobjede Hrvatske i Srbije, poraz Crne Gore, Turska prokockala prednost
Belgija je na svom terenu deklasirala Bjelorusiju s čak 8:0, a ubjedljiva je bila i Holandija na gostovanju kod Gibraltara gdje je slavila sa 7:0
Večeras su igrane utakmice trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine u okviru grupa A, E, G i H.

Crna Gora je u Podgorici izgubila od Norveške, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Sorloth u 35. minuti, piše SC Sport.

Hrvatska nije imala problema protiv Malte (3:0) na svom terenu.  Hrvati su došli do trijumfa u drugom dijelu utakmice. Prvo je Perišić u 62. minuti doveo svoju reprezentaciju u prednost, a u 76. minuti Modrić je iz penala pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Brekalo u 90. minuti.

Belgija je na svom terenu deklasirala Bjelorusiju  s čak 8:0. U prvom poluvremenu pogađali su Batshuayi, Vaneken, Trossard i Doku, dok su u drugom dijelu utkmice mrežu protivnika tresli Praet, Benteke, Trossard i Vaneken. 

U
bjedljiva je bila i Holandija na gostovanju kod Gibraltara gdje je slavila rezultatom 7:0. U prvom poluvremenu viđen je samo jedan pogodak koji je djelo Berghuisa, dok su u drugom poluvremenu pogađali De Jong, dva puta Depay, Wijnaldum, Malen i Van de Beek.

Zaustavljen je odličan start Turske u kvalifikacijama, a prokockali su priliku da vežu treću pobjedu i remizirali su sa Latvijom (3:3). Turci su poveli golom Karamana u drugoj minuti, a Calhanoglu je udvostručio vodstvo u 33. minuti. Savalenieks je smanjio na 2:1 u 35. minuti.

Yilmaz je bio strijelac trećeg gola za Tursku u 52. minuti, a šest minuta poslije Uldrikis je pogodio za 3:2. Do kraja utakmice Latvijci su uspjeli doći do boda. Za konačan rezultat utakmice pogodio je Ikaunieks u 79. minuti.

Portugal je savladao Luksemburg na gostovanju sa 1:3. Iznenađujuće su domaći poveli u prvom dijelu golom Rodrigueza, ali uslijedili su pogoci Jote, Ronalda i Paulinhe za trijumf Portugalaca.

Iznenadila je Slovačka koja je na svom terenu bila bolja od Rusije s 2:1. Škriniar je doveo Slovake u vodstvo u 38. minuti, a poravnao je Fernandes u 71. Ipak, samo tri minute poslije Mak je donio novu prednost domaćima, koju su zadržali do kraja.

Ranije je Srbija slavila na gostovanju kod Azerbejdžana s 2:1.

Rezultati

Grupa A

Azerbejdžan – Srbija 1:2

Luksemburg – Portugal 1:3

Grupa E

Belgija – Bjelorusija 8:0

Vels – Češka 1:0

Grupa G

Crna Gora – Norveška 0:1

Gibraltar – Holandija 0:7

Turska – Latvija 3:3

Grupa H

Slovačka – Rusija 2:1

Hrvatska – Malta 3:0

Kipar – Slovenija 1:0

(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.