5.4.2021. 9:31
0
Danas odluka o Amaru Osimu
Razočaran novim neuspjehom, predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Samir Cerić, nakon subotnjeg poraza od Slobode na tuzlanskom Tušnju (1:0), najavio je pokrenuti pitanje smjene šefa stručnog štaba kluba s Grbavice Amara Osima.

Zvanične izjave

Kako prenosi avaz iz izvora bliskih klubu s Grbavice, danas u 9 sati će se u „Dolini ćupova“ sastati rukovodstvo koje će raspravljati o aktuelnoj situaciji u FK Željezničar.

- Do tada nema nikakvih zvaničnih izjava, tako smo se dogovorili - javlja naš izvor iz FK Željezničar.

Uprava Željezničara, kako ističe, nije željela donositi nikakve odluke „vruće glave“, a kako kaže, i vikend je...

- Odmah nakon sastanka, obratit ćemo se medijima, već imamo neke ideje, pa ćemo sve analizirati, vidjeti i dogovarati se.

Na pitanje u kojem pravcu će ići najavljeni sastanak, visokopozicionirani član grbavičke vlade kratko odgovara:

- Brzo, u ponedjeljak (danas - op.a.), sve ćete saznati.

Izgubljen priključak

Amaru Osimu je ovo treći mandat na klupi Željezničara, kojim je osvojio pet titula prvaka Bosne i Hercegovine i četiri trofeja Kupa BiH. Iako je najtrofejniji trener u državi, zbog loših rezultata, u posljednje vrijeme polako gubi povjerenje navijača. No, nije tajna da je već duže vrijeme na Grbavici teška finansijska situacija, koja je, sigurno, najveći krivac za posrtanje trofejnog kluba...

Željezničar je trenutno šesti na tabeli s 38 osvojenih bodova – 11 manje od prvaka i lidera s Koševa, i već je izgubio korak za borbu za titulu, prenosi avazov sport.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.