19.4.2021. 20:12
0
PSG novi prvak Europe?
FOTO: Reuters
PSG bi mogao postati novi prvak Starog kontinenta. Chelsea, Real Madrid i Manchester City bi mogli biti izbačeni iz polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Rekao je to u ponedjeljak član Izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moller za Danish Broadcasting Corporation (DR), prenosi N1.

“Klubovi moraju otići. Očekujem da će se to dogoditi u petak,” rekao je Moller.

“U petak je izvanredni sastanak Izvršnog odbora. Tada moramo odlučiti kako završiti sezonu,” dodao je.

U polufinalu Lige prvaka trebali bi se sastati PSG i Manchester City. Te Real Madrid i Chelsea.

Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 27. i 28. travnja. Uzvrati će biti odigrani 4. i 5. svibnja.
Finale Lige prvaka bit će odigrano 29. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu.

Podsjetimo Real Madrid, Chelsea i Manchester City su među klubovima koji su osnovali Superligu. Preostali osnivači su Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Manchester United, Juventus, Milan i Inter.

Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), najavio je danas novi format Lige prvaka. Kao i oštre sankcije protiv 12 klubova koji žele uspostaviti takozvanu Super ligu.

Čeferin je rekao da će od sezone 2024/2025. Liga prvaka biti s 36 klubova. Te da neće postojati grupna faza. Već će se igrati po ligaškom sistemu.

Prema novom formatu, igrat će deset utakmica protiv deset različitih protivnika. Po pet kod kuće i na strani. A ne kao ranije šest susreta. Dok će najbolji na tabeli nastaviti put do finala kroz nokaut fazu.

Novi format bit će prilagođen i za UEFA-inu Evropsku ligu.

Čeferin je također apsurdnom nazvao inicijativu 12 bogatih klubova koji su osnovali Superligu.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.