26.4.2021. 22:38
0
UEFA pokrenula istragu protiv Ibrahimovića
U službenom priopćenju se navodi da je Ibrahimović potencijalno prekršio disciplinske propise UEFA-e, jer navodno ima ‘finansijske interese u poslovanju jedne kladionice’.
UEFA je službeno pokrenula istragu protiv švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića, koji se dovodi u vezu sa jednom kladioničarskom kompanijom, prenio je SK.

Švedski mediji su prije dva tjedna prenijeli informaciju da se napadač Milana suočava sa potencijalnom trogodišnjom suspenzijom zbog partnerstva sa kladioničarskom kompanijom sa Malte.

U službenom priopćenju se navodi da je Ibrahimović potencijalno prekršio disciplinske propise UEFA-e, jer navodno ima ‘financijske interese u poslovanju jedne kladionice’. Dodaje se da će dodatne informacije biti naknadno priopćene.

Istragom se utvrđuje da li je 39-godišnjak prekršio Član 12 (2), koji se odnosi na pojedince koji direktno ili indirektno sudjeluju u klađenju ili sličnim aktivnostima u vezi sa utakmicama, ili koji imaju direktan ili indirektan financijski interes u takvim aktivnostima.

Podsjećamo, Ibrahimović je nedavno potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Milanom.


(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.