29.4.2021. 10:43
0
Željo odbio sastanak sa FK Sarajevo!
Fudbalski klub Sarajevo, nakon sudijskih grešaka koje su kulminirale u prošlom kolu, danas (13 sati) će organizirati sastanak premijerligaša.

- Nekoliko predstavnika klubova već je potvrdilo prisustvo na sastanku zakazanom za četvrtak - saopćeno je za Avaz iz press-službe FK Sarajevo.

- Ono što je važno istaći jeste da cilj sastanka nije osigurati treću uzastopnu titulu FK Sarajevo, već isključivo pronalazak rješenja za sve neregularnosti s kojima se srećemo iz kola u kolo. Kao i do sada, naš finalni cilj je osnivanje udruženja premijerligaša kroz čije djelovanje bi se stalo u kraj velikom broju nepravilnosti s kojima smo suočeni. U ovom trenutku ćemo dati sve od sebe da to i ostvarimo. Naš cilj je osigurati ravnopravnu borbu na terenu za sve klubove.

S druge strane, u razgovoru s drugim potpredsjednikom NSBiH Irfanom Durićem Avaz saznaje da će se Izvršni odbor NSBiH zalagati za regularnost takmičenja.

- Učinit ćemo sve da prvenstvo bude što regularnije. Sve anomalije, koje bi se, ne daj Bože, desile, provest će se kroz institucije. Vidljivo je da se već stvorio nekakav pritisak, iz dosta razloga. No, ne trebamo mi sad to komentirati, zna se ko je za šta zadužen - rekao je Durić te dodao da i klubovi imaju pravo da se sastaju, druže, razgovaraju, ali i udružuju.

Inače, jučer se oglasila navijačka podgrupa FK Željezničar – „Košpicari“, te zatražila od kluba s Grbavice da ne prisustvuje današnjem sastanku premijerligaša.

- FK Željezničar se zahvaljuje FK Sarajevo na pozivu na sastanak premijerligaša, ali klub smatra da nije pravi trenutak da se razgovara o tekućim problemima, te najtrofejniji bh. klub neće prisustvovati današnjem sastanku. S obzirom na to da je do kraja prvenstva ostalo još šest kola, smatramo da nije odgovarajući trenutak za razgovore. Također, podsjećamo da je FK Željezničar jedan od inicijatora formiranja udruženja klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH. Klubovi premijerligaši se svakako trebaju dogovarati o koracima i pravcima djelovanja u m:tel Premijer ligi BiH, ali ne u samom raspletu i kraju prvenstva, saopćeno je iz FK Željezničar.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.