5.5.2021. 10:16
0
Dolaskom novog šefa Zmaj postaje prvi napadač
Osim napadača za klupu, Mourihov prioritet je novi golman, koji bi zauzeo ‘jedinicu’ u ekipi, kao i centralni vezni fudbaler.
Iako se činilo da će Edin Džeko tokom ljeta napustiti Romu, dolaskom Josea Mourinha na klupu Vučice to najvjerovatnije pada u vodu, piše SC Sport.

Kako prenosi Sky Sport Italia, Mourinho je već odlučio kakvu ekipu želi da ima, koga će zadržati tokom ljeta, a po koga će krenuti na transfer ‘pijaci’.

Edin Džeko, iako je prije nekoliko mjeseci bio favorit da napusti Olimpico, najvjerovatnije ostaje u Romi i bit će prvi napadač ekipe kod portugalskog stručnjaka.

Ono što Mourinho želi, jeste tokom ljeta pronaći alternativu za bh. napadača, odnosno igrača koji bi pristao da Džeki bude zamjena. To je prilično očekivana odluka s obzirom na Mourinhove izjave tokom karijere o Edinu Džeki čime je potvrdio koliko cijeni bh. napadača.

Osim napadača za klupu, Mourihov prioritet je novi golman, koji bi zauzeo ‘jedinicu’ u ekipi, kao i centralni vezni fudbaler. Ono što ne raduje Portugalca, jeste da Roma neće imati mnogo novca na raspolaganju tokom ljeta, kako bi napravio ekipu po svom ukusu.

Nekoliko fudbalera moglo bi napustiti Romu dolaskom Mourinha, a razloga za zabrinutost ima Henrikh Mkhitaryan. Naime, reprezentativac Armenije je javno, u medijima prošle godine otkrio kako je imao najkomplikovaniji mogući odnos sa Mourinhom u karijeri, a sve dok su obojica bili članovi Manchester Uniteda.

(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.