15.5.2021. 12:28
0
Fudbaler Arsenala podržao palestinski narod, londonskom klubu počeli otkazivati sponzori: Sadržaj posta nije u skladu sa vrijednostima naše kompanije
Veznjak Arsenala Mohamed Elneny objavio je post podrške palestinskom narodu koji se nalazi pod teškom opsadom izraelskih vojnih snaga, a zbog toga je Topnicima otkazao jedan od glavnih saradnika, italijanski proizvođač kafe Lavazza grupacija.

- Moje srce i moja duša, moja podrška Palestini, napisao je Elneny i izazvao gnjev Arsenalovih navijača Jevreja, a član Upravnog odbora Lavazza grupacije Tal Ofer je zabrinut zbog ovakvog ophođenja veznjaka londonskog kluba. 

- Odmah smo kontaktirali Arsenal kako bi izrazili zabrinutost zbog takve poruke. Sadržaj posta nije u skladu sa vrijednostima naše kompanije jer je Lavazza grupacija posvećena borbi protiv rasizma i antisemitizma, rekao je Ofer koji je također kontaktirao Adidas, inače glavnog sponzora Arsenala kako bi izrazio žaljenje jer oni nisu reagovali pravovremeno. 

Kako javljaju mediji na Otoku, Arsenal je stao u igračevu odbranu jer je izrazio svoja lična stanovišta, no Ofer nije želio ‘‘spustiti loptu‘‘.

- Tužan sam jer Arsenal nije želio da pristupi ovome ozbiljnije, očekivao sam mnogo više od njih od ovoga što su sada uradili, dodao je Ofer, te pozvao FA da suspenduje igrača zbog ‘‘sporne‘‘ objave. 

Do danas, njegov post je privukao oko 100.000 likeova, te oko 4.000 komentara prvenstveno od ljudi koji podržavaju njegovu javnu podršku Palestini. 

Također, bilo je mnogo komentara od strane Arsenalove jevrejske zajednice kao i izraelskih navijača londonskog kluba koji ne podržavaju egipatskog veznjaka, prenosi Sport1.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.