26.5.2021. 19:14
0
Sarajevo nakon penala pobijedilo Borac i osvojilo Kup BiH!
FOTO: FK Sarajevo
Sarajevo je osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu. Nakon 0:0 u regularnom toku, Sarajevo je slavilo na penale sa 4:1.

Piše: H. Ahbabović

Prva veća prilika u Trening centru NSBiH, viđena je u 33. minuti pred golom Sarajeva. Elvis Mehanović je sa nekoliko metara šutirao preko gola. Nekoliko minuta kasnije i Sarajevo je imalo dobru šansu, ali je udarac Ivana Jukića završio pored stative gola Banjalučana, prenosi Avaz Sport.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a treba reći da je sredinom poluvremena Jasmin Mešanović pao u kaznenom prostoru Borca tražeći penal. Dobio je žuti karton za simuliranje.

Nastavak je donio slične uvodne minute kao i na početku susreta, a prvi je zaprijetio Stojan Vranješ. Pokušao je iznenaditi Vladana Kovačevića, ali je golman Sarajeva bio siguran.

U 60. minuti zamalo je Mehanović pogodio svoju mrežu, kada je lopta otišla malo iznad prečke. Šest minuta kasnije Sarajevo je propustilo priliku utakmice. Jasmin Mešanović je zaobišao i golmana Borca, ali je Đorđe Ćosić izbacio loptu sa gol linije.

Tri minute prije kraja regularnog toka umalo je Borac došao do gola. Nakon jednog ubacivanja rezervista Đorđe Milojević je ostao sam, ali je neometan šutirao u Kovačevića i ostalo je 0:0.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.