31.5.2021. 9:12
0
Nije se javljao tri dana na telefon, pa pronađen mrtav u svom stanu: Preminuo bivši defanzivac FK Željezničar!
Nekadašnji defanzivac FK Željezničar Zablon Davies Amanaka pronađen je mrtav u svom stanu prije dva dana, saopšteno je od strane afričkih medija.

Nakon odrađene obdukcije od strane patologa Dorothyja Njerua ustanovljeno je da je Amanaka preminuo od infarkta odnosno kardiomiopatije ili prestanka rada srčanog mišića. Njegovo srce više nije moglo pumpati krv u ostatak tijela što je rezultiralo smrti.

image
Zablon Davies Amanaka u dresu Željezničara

Njegov brat James Baraza je istakao da je njegova smrt šokirala sve u porodici, te da je 45-godišnjak pronađen mrtav u svom domu u petak budući da tri dana nije odgovarao na pozive. 

- Šokirani smo sa njegovom smrti, bio je veoma zdrav, nije se nikada žalio da ima probleme sa disanjem ili srcem. Možda je sve ovo rezultat ubrzanog životnog tempa sa kojim se vjerovatno borio, rekao je Baraza. 

Iza njega su ostale tri kćerke, a publici u BiH je Amanaka ostao upamćen po igrama u dresu Željezničara za kojeg je nastupao u sezoni 2004/2005. 

Za reprezentaciju Kenije je odigrao 38 utakmica i nije se upisivao u listu strijelaca, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.