20.6.2021. 20:10
0
EURO: Švicarska poslala Tursku kući, Italijani novom pobjedom nastavili impresivan niz pobjeda
U okviru trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva danas su odigrane obje utakmice u grupi A. U prvom susretu reprezentacije Italije je minimalno savladala reprezentaciju Velsa sa 1:0.

Jedini pogodak na ovoj utakmici viđen je u Matteo Pessina u 39. minuti utakmice nakon asistencije Marca Verattija. Vels je imao još teži zadatak kada je u 55. minuti utakmice direktan crveni karton je zaradio Ethan Ampadu.

U drugoj utakmici reprezentacija Švicarske je savladala reprezentaciju Turske sa odličnih 3:1. U ovoj utakmici viđena su čeitir zaista fenomenalna pogotka. Švicarci su poveli u šestoj minuti utakmice, a strijelac pogotka bio je Haris Seferović.

U 26. minuti utakmice Švicarci stižu i do drugog pogotka, a ovoga puta strijelac pogotka bio je Xherdan Shaqiri. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Turci su se ponadali da će se vratiti rezultatski u susret u 62. minuti utakmice kada je odlično pogodio Irfan Kahveci. Ipak, Švicarci nisu pokleknuli i konačan rezultat od 3:1 postavio je svojim drugim pogotkom Shaqiri u 68. minuti susreta. 

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.