22.6.2021. 9:59
0
Legendarni Alessandro Nesta otkrio kako ga je Lionel Messi mentalno uništio
Jedan od najboljih defanzivaca svih vremena Alessandro Nesta imao je priliku nekoliko puta se uvjeriti kako je igrati protiv Lionela Messija.

Nesta je protiv Messija igrao čečtiri puta, a sve četiri utakmice odigrane su u periodu 2011/2012 sezone u okviru Lige prvaka kada su se Milan i Barcelona sastajali u grupnoj fazi i četvrtfinalu.

Nesta kaže da ga je Messi mentalno uništio u tim mečevima.

"Udario sam ga u 10. minuti i umoran pao na travnjak, zvijezde su mi se priviđale", objašnjava Nesta i dodaje::

"Onda je on pružio svoju ruku kako bi mi pomogao da ustanem. Bio sam na travnjaku i kada sam otvorio oči dvije sekunde kasnije, vidio sam njegovo lice i ruku kojom mi želi pomoći da se podignem. To me uništilo mentalno", rekao je Nesta.

"Ono što me učinilo depresivnim jeste to da mi je pobjegao 10 puta u prvih 10 minuta, a ja sam počeo osjećati da sam 37-godišnjak", zaključio je Nesta. 


(Admir Oručević)

MessiNesta
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.