6.7.2021. 15:02
0
Zvuči kao nemoguća misija: Barcelona mora otpustiti pola ekipe ili će ostati bez Messija, Aguera, Depaya...
Nova fudbalska sezona u najjačim evropskim ligama polako se bliži, a Barcelona se nalazi u ozbiljnim problemima.

Prema pravilima La Lige, Barcelona ne može registrovati nova pojačanja dok ne uskladi nivo plata u klubu sa finansijskim fair playom koji je na nivou lige uveo predsjednik Javier Tebas.

Ukratko, Barcelona godišnje izdvaja 200 miliona eura na plate više nego što bi smjela, tako da se mora riješiti nekolicine igrača da bi uspjela optimizirati situaciju.

Jedan od onih koji bi trebalo otići svakako je Miralem Pjanić, no pored njega morat će Barcelona da se riješi još nekoliko fudbalera da bi zvanično mogla registrovati Memphisa Depaya, Sergija Aguera, Erica Garciju, ali i Lionela Messija, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.