6.7.2021. 20:48
0
Cluj prejak za bh. šampiona: Borac poražen u Rumuniji
U okviru prve utakmice prvog pretkola CFR Cluj je na svom stadionu savladao ekipu FK Borac sa rezultatom 3:1. Na ovoj utakmici se najbolje mogao vidjeti odraz kvalitete evropskog fudbala i bh. fudbala.

Na prvi pogodak čekalo se dvanaest minuta, a tada je Milojević oborio Omranija, te je sudija pokazao na bijelu tačku. Ovaj penal je bio primjer koliko je Cluj imao sreće, naime nakon promašaja Deaca lopta se od stative odbila pravo na nogu Omraniju koji pogađa za 1:0.

Samo nekoliko minuta nakon toga i Banjalučani prijete preko Vranješa, ali je loptu uhvatio golman Cluja, Arlauskis. U 28. minuti utakmice Borac ponovo prima "jeftin" pogodak. Omrani je ovoga puta asistirao za Deaca koji je ostao sam ispred Lakića i pogodio za 2:0.

Imao je cluj još tri fenomenalne šanse do kraja prvog poluvremena, ali je Lakić u dva navrata odlično odbranio, dok je u 39. minuti sa gol linije loptu izbacio Dino Ćorić. 

Jedini pogodak za Borac večeras došao je u finišu prvog poluvremena, a strijelac pogotka bio je Moraitis koji je pogodio nakon centaršuta Almedina Ziljkića. 

U nastavku utakmice Cluj je uspio stići do još jednog pogotka, ovoga puta ponovo je zaspala odbrana Borca, a mrežu Lakića pogodio je Sigurjonsson koji je iz voleja "ubio pauka" u mreži Borca. U samom finišu susreta mogao je Borac doći i do još jednog pogotka, ali je iz odlične prilike Stojan Vranješ ipak šutirao pored gola. 

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.