28.7.2021. 10:54
0
UEFA kaznila FK Borac: Moraju platiti 11.750 eura zbog bacanja flaša na teren
Na adresu Borca stigla je “čestitka” iz Evropske kuće fudbala (UEFA), pa će “crveno-plavi” zbog ubacivanja flaša i tvrdih predmeta u teren na meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv rumunskog Cluja morati da plate kaznu od 11.750 eura.

Iznos nije nimalo naivan, pa su sa Gradskog stadiona poručili da će od narednog meča sa Linfildom biti mnogo stroži uslovi za ulazak.

– Jednostavno, neodgovorni pojedinci koji sebe nazivaju navijačima su nam nanijeli nemjerljivu štetu. Svaka čast našim “lešinarima”, kao i velikoj većini navijača na zapadnoj i istočnoj tribini, ali su neki kojima je bio cilj da nas unazade, uspjeli u toj namjeri – poručio je direktor Borca Dejan Lukendić, uz napomenu da su karte za meč sa Linfieldom puštene u prodaju po cijeni od 10 KM za zapadnu, pet KM za istočnu, te tri KM za sjevernu tribinu.

Fudbaleri Borca odigrali su za 19 dana pet izuzetno jakih utakmica i očigledno je da je umor sustigao ekipu trenera Marka Maksimovića, pa je na adresu N/FSBiH upućen zahtjev za odgađanje susreta trećeg kola Premijer lige protiv Tuzla Cityja, koji je bio predviđen za nedjelju. Zahtjev je usvojen i meč sa Tuzlacima biće odigran u nekom drugom terminu.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.