5.8.2021. 8:33
0
Velež večeras traži novu pobjedu u Evropi
Fudbaleri Veleža igraju novu historijsku utakmicu u Konferencijskoj ligi, a rival je švedski predstavnik Elfsborg koji će biti domaćin prvog duela.

Utakmicu je za Velež TV najavio Feđa Dudić, koji je hvalio švedsku ekipu, te kazao kako će pristup igrača biti ključni.

“Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, čak odličnoj. Vidjećete, zaista su timski na visokom nivou, spremni su fizički i taktički jako dobro stoje. Imaju neke šablone i tačno rade po tim stvarima. Napravili smo dobar skauting i probat ćemo otkloniti probleme koji će nam se dešavati, a iskoristiti njihove mane, a normalno da ih imaju. Pristup će biti glavni. Kad si pravi izbaciš AEK-a, a kad nisi dođe ti Rudar i pobijedi te zasluženo”, rekao je Dudić.

Nastavio je govoriti o iznenađujućem porazu od Rudara od 0:2.

“Moralo se to desiti kad-tad, a možda je bolje da je sad nego nekad poslije. Obavili smo jedan duži razgovor i nadam se da je to došlo igračima do glave. Jednostavno, treba uvijek biti ponizan i čvrsto na zemlji. Znamo odakle smo krenuli i gdje smo bili prije dvije godine. Teško je doći na vrh, a vrlo lako se padne s vrha.”

Za kraj je dao jedno obećanje navijačima:

“Moje obećanje je da nećemo odigrati kao protiv Rudara. Zalaganje i borbenost će biti na većem nivou i to mogu obećati ispred sebe i ekipe.”

Utakmica Elfsborg – Velež igra se od 18.45, a direktan prijenos je na Face TV.


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.