15.8.2021. 12:56
0
Sarajevo dočekuje Radnik, u Mostaru igraju stari rivali Velež i Sloboda
U Sarajevu i Mostaru danas će biti odrigrana dva susreta petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na stadionu Asim Ferhatović Hase fudbaleri Sarajeva dočekat će bijeljinski Radnik i pokušati potvrdtiti pobjedu iz Prijedora protiv Rudara. Sarajevo je sezonu počelo u promjenjivoj formi sa mnog problema u rosteru.

Neka od pojačanja još nisu na raspolaganju bordo strategu Goranu Sabliću, koji još uvijek nije dobio potrebne papire da vodi tim sa klupe. Sarajevo je poraženo od Zrinjskog i Tuzla Citija, a pobijedilo Posušje i Rudar Prijedor. Protiv Radnika navijači sigurno očekuju pobjedu za popravljanje bodovnog salda.   S druge strane, Radnik je iz četiri susreta osvojio dva boda i trenutno je fenjeraš Premijer lige BiH.


Velež će na svojoj Areni dočekati tuzlansku Slobodu, nakon bajkovitog evropskog  nastupa ali i pomalo šokantnog ispadanja od Elfsborga. Sigurno je da će taj poraz ostaviti traga na ekipi Rođenih, ali njihovi navijači očekuju da se danas raduju na domaćem terenu. Istovremeno, Sloboda je trenutno drugoplasirana sa 10 bodova iz četiri kola. Istina, tabela je nekompletirana, jer su neki susreti odgađani, ali tuzlanski crveno crni ove godine su dobro otvorili prvenstvo.

Stoga nam duel starih rivala garantuje uzbudljivu utakmicu.  Tuzla Citi je jučer slavila protiv Posušja sa 4:1 i osigurala se na vrhu tabele. Široki Brijeg je u petak savladao trebinjski Leotar s 2:0.  U ponedjeljak će biti odigrani susreti Željezničar - Rudar Prijedor, te veliki derbi u Banja Luci između Borca i Zrinjskog.

(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.