29.8.2021. 13:47
0
Evo koliko će Cristiano Ronaldo zarađivati u Manchester Unitedu
Reprezentativac Portugala, Cristiano Ronaldo, poslije 12 godina vratio se u Manchester United, te će u nastavku sezone nositi dres tima sa Old Trafforda.

I dok se čeka njegovo zvanično predstavljanje i sve formalnosti koje slijede, engleski mediji su otkrili koliko će Portugalac zarađivati igrajući za Crvene đavole. Ronaldo će u Manchester Unitedu zarađivati 480 hiljada funti sedmično, što ga čini najplaćenijim igračem ikada u Premiershipu.

Tako je Ronaldo iza sebe ostavio Romelua Lukakua, koji nastupa za Chelsea, a koji zarađuje 450 hiljada funti sedmično, uključujući bonuse, a iza Belgijanca slijede Kevin De Bruyne (Manchester City) sa 350 hiljada i Jack Grealish (Manchester City) sa 380 hiljada sedmično, uz bonuse.

Kada su ostali igrači Manchester Uniteda u pitanju, vrijedi, između ostalog, izdvojiti kako David De Gea ima sedmičnu platu od (379 hiljada funti), Jadon Sancho (350 hiljada funti), Rafael Varane (340 hiljada funti) i Paul Pogba (290 hiljada funti).

Podsjetimo, Ronaldo će debitovati za Manchester United nakon reprezentativne pauze, u meču protiv Newcastlea. 

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.