6.9.2021. 18:54
0
FIFA žali zbog scena na meču u Sao Paolu: Trojica Argentinaca će morati putovati u Hrvatsku
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izrazila je žaljenje zbog prekida utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine.

U nedjelju navečer po europskom vremenu, pet minuta nakon početka utakmice, brazilski zdravstveni dužnosnici ušli su na teren i zatražili su da trojica argentinskih igrača napuste stadion i zemlju jer su kršili pravila o karanteni, a riječ je o Cristianu Romeru, Giovaniju Lo Celsu i golmanu Emiliano Martinezu. Utakmice je nakon toga prekinuta.

Brazilski zdravstveni regulator tvrdi da su igrači dali lažne podatke i da moraju napustiti zemlju. Ti igrači dolaze iz engleskih klubova te su prema važećim mjerama u Brazilu morali u 14-dnevnu karantenu.

Fifa je u svom saopćenju navela da je zaprimila izvještaje dužnosnika s te utakmice. Fifina disciplinska tijela sada će razmotriti te izvještaje te će nakon toga donijeti odluku, dodaje se.

Alejandro Martinez, brat golmana Emiliana koji je član Aston Ville, rekao je da su igrači trebali nakon utakmice letjeti u Hrvatsku kako bi izbjegli desetodnevnu karantenu po povratku u Veliku Britaniju.

“Otputovat će u Hrvatsku kako bi tamo bili u karanteni, a zatim u Englesku. To su bili uvjeti koje je postavila Aston Villa“, rekao je Alejandro u razgovoru za radio stanicu La Oral Deportiva.

Igrači Tottenhama putovali su bez dopuštenja kluba i mogli bi biti kažnjeni po povratku.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.