8.9.2021. 19:00
0
Pjanić u oštro kritikovao Koemana, Holanđanin mu brutalno uzvratio: Vidjeli smo da postoje i bolji igrači od njega
Nakon što je potpisao ugovor s istanbulskim velikanom, Miralem Pjanić je u intervjuu za Marcu žestoko kritizirao trenera Barcelone Ronalda Koemana.

“Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovno prihvatiti situaciju koja mi se događala prošle sezone. Nogometaš sam, želim igrati i to je jedino što me čini sretnim’, rekao je Pjanić i dodao:

“Iskreno, još uvijek ne znam što je želio od mene. Imao sam Covid kada sam tek došao. Nisam počeo na vrijeme trenirati. Trener me nikad nije predstavio grupi kao ostale igrače. Od samog početka sve je bilo vrlo neobično i čudno. Profesionalac sam, mogu razumjeti da ne računaju na mene, ali netko mi je morao objasniti zašto. Nemam 15 godina’, razočaran je bio Pjanić.
Ali nije dugo trebalo da čujemo i prozvanu stranu, to jest nizozemskog trenera Ronalda Koemana.

On je u razgovoru za Mundo Deportivo lijepo objasnio zašto je Pjanić igrao – u tek 30 utakmica, s time da je u 19 prvenstvenih nastupa tek u šest okršaja ušao d prve minute.

“Mislim da je ta frustracija od strane igrača potpuno razumljiva. No, u našem načinu igre, u našoj ideji igre s loptom i bez lopte, konkurenti u veznom redu bili su puno bolji. I ništa drugo nije utjecalo na to, želim mu sve najbolje. Bilo je komplicirano, pokušali smo, ali vidjeli smo da postoje i drugi igrači bolji od njega’, kratak ali jasan bio je Koeman.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.