14.9.2021. 18:30
0
Počinje Liga šampiona, staro društvo se okuplja - Gvardiola, Klop i Tuhel ciljaju trofej
Grupna faza onoga što obećava da će biti fantastična sezona Lige šampiona počinje večeras. Titulu brani londonski Chelsea, koji je deo engleskog kvarteta u elitnom fudbalskom takmičenju, a čine ga još vicešampion Manchester City, Liverpul i Manchester United.

Crveni đavoli, kako glasi nadimak fudbalera Mančester Junajteda, ovog ljeta su vratili Portugalca Kristijana Ronalda, najboljeg strelca u istoriji takmičenja.

Zanimljivo je i da će prvi put u karijeri Argentinac Lionel Mesi u Ligi šampiona igrati u dresu nekog drugog tima, a ne Barselone, pošto je ljetos prešao u Pari Sen Žermen. Ali ko će se još boriti za slavu i pokušati da se domogne finala u ruskom Sankt Peterburgu u maju 2022, piše BBC News.

Stručnjaci za statistiku iz kompanije Nilsen Grejsnot Čelsiju daju 92 odsto šansi za prolaz u nokaut fazu. Mančester Siti ne zaostaje mnogo za Čelsijem, stručnjaci mu daju 89 odsto šansi da će proći grupu u kojoj su još francuski Pari Sen Žermen, nemački Lajpcig i belgijski Briž, navode mediji.


Pep Gvardiola, menadžer Sitija, u letnjem prelaznom roku doveo je Džeka Griliša za 117 miliona evra (100 miliona funti), što je najskuplji transfer nekog britanskog fudbalera u istoriji. Ipak, Siti je u letnjem prelaznom roku ostao bez Serhija Aguera, verovatno najboljeg stranca u istoriji kluba.

Aguero je u Ligi šampiona u dresu Sitija odigrao 78 utakmicu i dao 41 gol. Liverpul se i dalje oslanja na jezgro tima koji je 2019. postao prvak Evrope. Crveni sa Enfilda verovatno imaju najtežu grupu od svih enleskih klubova.


(Amer Mujezinovič)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.