17.9.2021. 19:05
0
Gradski derbi između Slobode i Tuzla City u subotu na Tušnju
Na stadionu Tušanj u Tuzli u subotu će biti odigran gradski derbi između FK Sloboda i FK Tuzla City.

Kako su najavili danas iz ta dva kluba, visokopozicionirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH će navijačima pružiti vrhunski fubal.

- Tuzla City je sigurno jedna kvalitetna ekipa, očekujemo dobru atmosferu. Pripreme za utakmicu teku po planu. Nadam se da ćemo svi u dobrom raspoloženju dočekati taj susret - izjavio je Mladen Veselinović, prvotimac Slobode.

Od osnivanja Tuzla Citya pa do danas sa Slobodom su odigrali deset utakmica od čega Tuzla City ima četiri pobjede, Sloboda dvije, a četiri utakmice su završene neriješeno.

- Imamo veliki motiv da se borimo za pobjedu s obzirom na to da je Tuzla City prvi na tabeli i da trenutno dobro igraju - izjavio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode.

Dženis Ćosić, član stručnog štaba FK Tuzla City je kazao kako je većina igrača igrala u jednom ili drugom klubu te da zbog toga ta utakmica ima posebnu draž.

- Raduje nas sjajna atmosfera u ekipi i oko kluba. Pokazat ćemo kvalitetnu igru koja će nadam se donijeti pobjedu FK Tuzla City - izjavio je Ćosić.

(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.