20.9.2021. 10:45
1
U Banjaluci sve po starom, ima li reakcije NS BiH: “Republika Srpska dio je Srbije”
Navijači FK Borac nastavili su sa sramnim ponašanjem i u duelu sa Širokom Brijegom odigranim u petak.

Ovaj put su pripremili jednu političku poruku.

“U krajiškoj ljepotici trobojka se vije, Republika Srpska dio je Srbije”, pisalo je na tribini na kojoj su smješteni Lešinari, prenosi Faktor.

Ostaje da vidimo da li će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine adekvatno odgovoriti na ovaj transparent.

Član 80. Disciplinskog pravilnika kaže da onaj ko javno vrijeđa ljudsko dostojanstvo drugog po osnovu rase, boje, nacije, religije, jezika ili počini neki drugi diskriminirajući čin ili pokazuje vidove eksremističke ideološke propagande, kao i ko ističe simbole ili geste političkog karaktera, bit će kažnjen:

-igrač, zabranom igranja od 3 do 9 utakmica i novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM,
sportski radnik, zabranom vršenja funkcije od 3 do 6 mjeseci i novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM,

-klub, novčanom kaznom od 1.000 KM do 10.000 KM.

Podsjetimo da su navijači Borca na utakmici protiv Zrinjskog veličali ime ratnog zločinca Ratka Mladića, ali Disciplinska komisija FSBiH zbog toga banjalučki klub nije novčano kaznila.

(Ajdin Balićevac)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.