23.9.2021. 10:47
0
Da li ste znali da Džeki nedostaju svega tri gola da se upiše u "besmrtnike" gdje se samo nalaze Ronaldo i Ibra?!
Edin Džeko je već sada, iako nije završio karijeru, oborio brojne rekorde.

Piše: H. Ahbabović

Postigao je preko 50 golova u Bundesligi, Premiershipu, kao i Seriji A. Najbolji je strijelac u historiji reprezentacije BiH, a ujedno je i treći najbolji golgeter Rome ikada.

Hrpa je još rekorda i dostignuća našeg Dijamanta, ali je Džeko sada nadomak još jednog nestvarnog rekorda.

Naime, Džeko do kraja karijere ima priliku da zlatnim slovima upiše svoje ime u historiju svjetskog fudbala. Dijamantu nedostaju tri gola, da stigne Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića koji su jedini fudbaleri u historiji koji su za svoje klubove pogađali u svakoj minuti od 1. do 90, pišu Sportske. 

Džeki nedostaju golovi u 17, 27. i 31. minuti utakmice kako bi se pridružio ovoj dvojici fudbalera i zauvijek ostao upisan u historiju fudbala.

Edin Dzeko
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.