23.9.2021. 20:24
0
Vico Zeljković zbog Borca ušao u sukob i sa Draškom Stanivukovićem: Pomoć Grada šampionu nikakva
Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković je na otvaranju postavke posvećene Fudbalskom klubu Borac u Muzeju sporta odgovorio na optužbe gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Zeljković je osim priče o Veležu i prijetnjama koje je dobio nakon duela u Mostaru se osvrnuo i na optužbe gradonačelnika.

– Činjenica je da me Stanivuković spominje stalno u negativnom kontekstu. To su apsolutne gluposti i nebuloze, a čovjek me u svakom obraćanju proziva. Kao čovjek koji živi u Banjaluci i vidi šta se dešava, mogao bi ga pitati oko loših stvari u gradu. Vidim da se ne radi dobro svoj posao, ali nije to na meni da komentarišem – rekao je Zeljković, prenosi Srpska info.

Bivši predsjednik Borca je međutim naveo da Gradska uprava ima loš odnos prema šampionskom timu.

– Banjaluka ima maćehinski odnos prema Borcu. Vidi se to po više osnova. Od toga da se gradonačelnik nije udostojio da šampionsku generaciju pozove na prijem u Gradsku upravo do toga da grad izdvaja 130-140.000 KM godišnje za klub. To je katastrofa!Navešću jedan primjer. Tuzla ima sličan budžet kao Banjaluka, a daje milionske iznose za Slobodu. Grad je dao stadion Borcu na korištenje, ali nema druge pomoći. Pored Borca mi kao Fudbalski savez Republike Srpske brinemo i o drugim gradskim klubovima. Sa područja Banjaluke imamo blizu 45 klubova, iz užeg jezgra 27 – rekao je Zeljković.

Dodao je da je pomoć grada nikakva.

– Pomoć grada je nikakva, sa druge strane mi kao Fudbalski savez smo pomogli tim klubovima. Dali smo oko 200 000 maraka, a grad samo 50 000. Grad ne mora ništa ni da daje ali onda ne mogu da drže moralne lekcije. Gradonačelnik Stanivuković upotrebljava medijski prostor i pravi rijaliti od svega. Pozivam ga da radi svoj posao. Imamo primjer kod Delte gdje je započeta izgradnja fudbalskog terena koja je prekinuta iz njemu poznatog razloga. Sada imamo mogućnost izgradnju dva-tri terena sa vještačkom travom, ali ne možemo da se dogovorimo oko lokacije, ali Fudbalski savez Republike Srpske neće dozvoliti zbog lošeg odnosa gradonačelnika Stanivukovića prema sportu da Banjaluka izgubi te terene – dodao je Zeljković.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.