24.9.2021. 15:49
0
Oglasio se i Semir Tuce: Niko nema pravo reći da su naši navijači huligani
Ne stišava se bura nakon incidenata na utakmici 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca, kada su domaći navijači izrevoltirani suđenjem Sabrije Topalovića utrčali na teren i prekinuli meč.

Kasnije je Velež dobio žestoku kaznu od Nogometnog saveza BiH. "Rođenima" se oduzimaju tri boda, 10.000 KM, a suspendovan je i stadion na šest utakmica, kao i predsjednik Šemsudin Hasić na dvije godine obavljanja ikakve funkcije u bh. fudbalu. 

Protiv nasilja

Velež je sada na udaru, a u odbranu svog kluba stali su bivši igrači, sportski radnici i ljubitelji fudbala. Osuđuju nasilje, ali smatraju da su "Rođeni" žestoko kažnjeni. Takvog mišljenja je i legendarni Semir Tuce.

- Da se razumijemo, kao sportista i čovjek sam protiv svakog oblika nasilja - govori Tuce, ali ga boli etiketiranje njegovog Veleža i navijača:

Atak na Hasića

- Veležovi navijači nisu huligani! To nema niko pravo reći. Ustvari, ne zanima me šta pojedinci govore, ja najbolje znam kakvi su navijači. Najbolji su! Svi su to vidjeli kada je Velež igrao u Sarajevu, kada su djeca od sedam do 77 godina bez i jednog incidenta bodrili svoj klub. Svi su o tome pisali i pričali. Ja sam ponosan na Velež i Veležove navijače - rekao je Tuce.

- Navijači su izgubili strpljenje. Ovo je atak i na predsjednika Hasića. On ima i moju podršku i svih onih kojima je Velež u srcu. Kapa dolje i Seji Kajtazu - poručio je legendarni fudbaler "Rođenih".


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.