25.9.2021. 19:01
0
Nastavljena kriza Veleža: Poraz od Tuzla Cityja
Tuzla City je danas u meču 11. kola Premijer lige BiH na Tušnju savladao ekipu Veleža sa 2:1.

Furiozno je ušao Tuzla City u utakmicu i već nakon osam minuta je postigao dva gola, a to se na kraju ispostavilo dovoljnim i za trijumf, pošto se Velež nije uspio u potpunosti vratiti.

Učvrstio se Tuzla City ovim trijumfom na prvom mjestu sa 25 bodova, a dobro će im doći pobjeda kako bi se vratili na pravi kolosijek nakon poraza od Širokog u prošlom kolu. Za Velež je ovo nastavak problema nakon što su mu oduzeta tri boda i sada su Rođeni na svega devet bodova i biće desetoplasirani.  Ekipa Feđe Dudića je sada bez pobjede na posljednjih pet mečeva i zaista u velikim problemima.

Diskutabilan penal dosuđen je Tuzla Cityju u 3. minuti nakon duela Ovčine i Džafića nakon ubačaja iz kornera, a jedanaesterac je realizirao Mirzad Mehanović za 1:0.  U 8. minuti sijevnula je kontra Tuzla Cityja, a prelijepim golom ju je krunisao Petar Mišić i povisio na 2:0.  Desetak minuta poslije Zajmović je u šansi nakon kornera, ali promašio je iz izgledne situacije, a u 28. minuti je Feđa Dudić morao da mijenja pošto Đani Salčin nije mogao da nastavi meč. Umjesto njega je na teren poslao Cvijanovića, koji odmah spašava gol Rođenih.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i završilo je pobjedom Tuzla Cityja 2:1.


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.