7.10.2021. 15:02
0
Sudija Ivan Bebek iz Hrvatske suspendiran zbog videa koji je procurio u javnost
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL; Gol.hr
Fudbalski sudija Ivan Bebek suspendiran na čak četiri mjeseca, a nakon što je u javnost dospio video snimak, na kojem on govori o navijačima Hajduka i o splitskom klubu, prenose hrvatski mediji.

Ivan Bebek ne smije suditi utakmice naredna četiri mjeseca, odlučila je to Disciplinska komisija HNS-a, navodi se u tekstovima sportskih portala iz Hrvatske.

''Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluku u disciplinskom postupku protiv suca Ivana Bebeka. Disciplinska komisija HNS-a na današnjoj je sjednici donijela odluku o kazni te je Bebeku izrečena zabrana obavljanja funkcija u trajanju od četiri mjeseca zbog počinjenja prekršaja povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika'', stoji na službenoj stranici HNS-a.


Prema pisanju tamošnjih medija, neko je putem društvenih mreža u javnost pustio snimak na kojem ovaj sudija komentira svoju odluku o nedosuđenom penalu Marku Livaji. Na snimci je čak uvrijedio i Blaža Duplančiča, novinara Dalmatinskog portala. Uvrijedio je također navijače Hajduka, kao i klub općenito, prenosi 'gol.hr' portal.

''Ispričavam se Blažu Duplančiću zbog rječnika koji je upotrijebljen. Koristio sam rječnik koji nije bio primjeren i nije bio namijenjen javnom prostoru. Moram se ispričati i službenim osobama i hajdukovcima. Ali, ne mogu prihvatiti da sam uvrijedio navijače Hajduka i Hajduk kao klub'', u ponedjeljak na konferenciji za medije naveo je ozloglašeni fudbalski sudija Ivan Bebek.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.