19.10.2021. 13:08
0
Bomba iz Manchestera: Ronaldo našao Unitedu novog trenera
Izgleda da se nešto dešava u Manchester Unitedu. Solskjaer je siguran, ali samo još neko vrijeme, ako ne bude poboljšanja u rezultatima, mjesto menadžera koji ima ugovor do 2024. godine biće pod velikim znakom pitanja.

Igrači su podijeljeni, one najveće zvijezde navodno smatraju da Ole nije dorastao situaciji, a u klubu se pominje da je njegova taktička nesposobnost i stalno miješanje karti u napadu odnijelo nekoliko bodova.

Uz to, Pogba želi da ode, Sancho ne liči na sebe, Van de Beek nije dobio šansu od kada je stigao, problem je i sa Rashfordom koji je ljut jer mu je menadžer savjetovao da više misli na fudbal, a manje na dobrotvorni rad i humanitarne akcije koje su njegov zaštitni znak.

Jasno je da bi par pobjeda smirilo stvari, ali poslije Atalante, United čeka veliki derbi protiv Liverpoola, pa onda Tottenham, gostovanje u Bergamu i Manchester City do sljedeće pauze. Ako nastave crnu seriju sigurno je da će se okrenuti traženju menadžera.
 
Iz Španije su sinoć lansirali “bombu”, navodno je United već razgovarao sa Zidaneom i to prije par sedmica tokom internacionalne pauze o spremnosti Francuza da sjedne na klupu “Đavola”. On nije dao precizan odgovor, ali može da bira. Da sačeka PSG ili francusku reprezentaciju (o Newcastleu ne razmišlja) ili da eventualno prihvati ponudu Uniteda, ako Norvežanin bude smijenjen.

Novinar Eduardo Inda je otišao sinoć i dalje, on tvrdi da je iza ideje o Zidaneu Ronaldo, odnosno njegova preporuka, a sigurno je da bi Varane otvorenih ruku dočekao trenera koji ga je kao klinca i doveo u Real. Uz to, procjenjuje se da bi dolaskom Zidanea šanse da Pogba ostane bile daleko veće, ali i da bi Haland bio motivisan da na ljeto stigne na “Old Trafford” i zamijeni Cavanija. Promjena bi bilo, sigurno da bi Van de Beek dobio priliku, uz to, bio bi odvojen budžet za zimu kako bi Francuz dodatno pojačao tim. To je obećano i Solskjaeru, ali samo ako ostane u trci za titulu, što iz sadašnje situacije izgleda malo vjerovatno, prenosi Raport.


(Admir Oručević)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.