26.10.2021. 12:30
0
Ivković: Niko neće kalkulisati, igramo na pobjedu jer nas samo ona vodi dalje
Fudbaleri Željezničara u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu na Grbavici dočekuju ekipu Tuzla City.

Bit će ovo drugi meč između ova dva protivnika u deset dana, a Željezničar je u prethodnom, također u Sarajevu slavio sa 2:1. 

U sutrašnji meč Plavi ulaze nakon poraza od Posušja, koji je trener Tomislav Ivković, kako kaže, i očekivao zbog pada koncentracije te da ga nije poremetio.

- Svaki poraz poremeti, ali moram priznati da mene nije. Očekivao sam poraz... Ne poraz, nego pad koncentracije i upozoravao sam da je prevelika doza samopouzdanja nekada smrtonosna. To se i desilo - kazao je Ivković na pres-konferenciji.

Dodao je da će protiv Tuzle na teren istračiti isti igrači kao prije tri dana na Mokrom Docu kako bi dobili priliku da se iskupe za poraz.

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik Ivković je naglasio da se radi o ekipi "koja ima puno kvaliteta i sjajne pojedince", a da se njegovi igrači moraju spremiti na isti način kao za prvenstveni meč.

- Niko neće kalkulisati, igramo na pobjedu jer nas samo ona vodi dalje. Kada igraš na pobjedu, onda moraš biti pametan i inteligentan, jer moraš znati način na koji ćeš doći do toga - dodao je trener Željezničara.

Golman Vedad Muftić rekao je da njegovi saigrači i on imaju priliku da se iskupe za poraz od Posušja.

- Očekujem tešku i korektnu utakmicu. Imamo priliku dokazati da pobjeda protiv njih ovdje nije bila slučajna i nadam se da ćemo to uraditi - izjavio je Muftić.

Utakmica između Željezničara i Tuzla Cityja igra se sutra na stadionu Grbavica od 16.30 sati. Glavni sudija bit će Sabrija Topalović iz Zenice.

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.