31.10.2021. 15:16
0
Legenda Arsenala nasljednik Guardiole u Manchester Cityju?
Patrick Vieira je od ovog ljeta postao novi trener Crystal Palacea i tako kročio u trenerske vode Premier lige.

Međutim, u upravi City Football Groupa ga vide kao potencijalnog nasljednika Pepa Guardiole u Manchester Cityu.

“Dolazak u Crystal Palace je bio sjajan potez za njegovu karijeru. Kada smo počeli sarađivati, naše ambicije za njega su bile da jednog dana postane trener Manchester Citya. Samo vrijeme može reći da li će se to ostvariti, ali to što je došao u Crystal Palace je sjajna prilika za njega da se dokaže”, izjavio je Brian Marwood.

Brian Marwood je inače bivši sportski direktor Građana, a sadašnji izvršni direktor City Football Groupa. Pod okriljem CFG-a se nalazi dosta klubova iz svih dijelova svijeta, a najpoznatiji je naravno Manchester City.

“Imam povjerenje u njega, možda više nego on sam u sebe. Radio sam s njim, znam kako je dobar i kao trener i kao osoba. Smatram da ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih trenera na svijetu”, dodao je Marwood.

Patrick Vieira je svoju igračku karijeru završio upravo u redovima Građana gdje je proveo jednu sezonu. U nebesko plavom dresu je nastupio 28 puta, te pritom postigao tri gola, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.