28.11.2021. 17:10
0
Fašizam, Praljak i na Pecari: Široki nakon preokreta savladao Sarajevo u derbiju
Fudbaleri Širokog Brijega su sjajnim preokretom večeras na Pecari savladali Sarajevo sa 2:1 u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Imalo je Sarajevo vodstvo na poluvremenu, ali u drugom ostaje s igračem manje nakon crvenog kartona Darka Bodula, pa je to znao iskoristiti tim Jure Ivankovića i slaviti.

Od samog početka utakmice igrači oba tima igrala su jako borbeno, a posao im je dosta otežavao užasan teren, natopljen vodom jer je kiša neprestano padala jakim intenzitetom.

Loš teren je u 11. minuti zamalo koštao Sarajevo, pošto je lopta nakon povratne lopte Kurdića za Dizdarevića stala u lokvi, ali golman bordo tima u posljednji tren reaguje i izbija je.

Bio je Široki aktivniji većim dijelom prvih 45 minuta, a Sarajevo je šanse vrebalo uglavnom iz kontranapada.

Dobru šansu je u 15. minuti imao Đokanović, ali ga je zaustavio golman Miškić, da bi nakon toga Bodul šutirao preko gola s ivice kaznenog prostora.

Do vodstva Sarajevo stiže u 35. minuti. Šabanović je poslao sjajnu dijagonalu ka Pidri, on je primio loptu i divno prevario svog čuvara, a potom centaršutem pronašao Bagarića, koji iz drugog pokušaja trese mrežu za 0:1.

U nastavku je prvi u 50. minuti zaprijetio Široki, ali šut Danijela Lukića glavom nije bio dovoljno dobar. Ipak, samo nekoliko trenutaka poslije Široki poravnava na 1:1.

Jako su lijepu akciju odigrali domaći, s lijeve strane je snažno centrirao rezervista Brekalo, a Mujan je samo postavio nogu i zakucao loptu pod prečku!

U 55. minuti je nastao haos na terenu, a Bodul je tom prilikom ošamario igrača Širokog Božu Vukoju, koji je pao na pod. Sudija Dragan Petrović je to uočio i Bodulu pokazao direktan crveni karton.

Pao je nakon toga tempo utakmice, a Široki je tek u 79. minuti stigao do nove šanse, ali tada je Brekalo loše šutirao sa desetak metara.

Trenutak odluke desio se u 85. minuti kada je Lukića u kaznenom prostoru srušio Kurdić, a Petrović je pokazao na bijelu tačku. Penal je izveo Vukoja i pogodio za 2:1.

To je bio i konačan rezultat utakmice, pošto u 95. minuti Oremuš nije uspio iskoristiti veliku grešku Miškića, koji mu je ostavio loptu, ali jedan defanzivac Širokog je spasio svoj gol. Nakon kornera je i Palić imao veliku priliku, ali šutirao je preko gola sa 6-7 metara.

Nakon mrlje na nogometnu partiju mostarskog Zrinjskog i Posušja, gdje su najvatrenije pristalice domaćeg kluba istakli fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, sličnu scenu smo vidjeli i u Širokom Brijegu.


(Patria/Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.