19.12.2021. 8:08
0
Zmajevi poklekli pri samom kraju: SAD minimalno pobijedila BiH
Fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država uspjela je da savlada selekciju Bosne i Hercegovine sa 1:0 u prijateljskom meču u Los Anđelesu.

Činilo se da nećemo vidjeti golove u ovoj provjeri za reprezentaciju BiH sastavljenu od igrača iz Premijer lige BiH, ali u 89. minuti je Amerika stigla do pobjede preko Colea Bassetta. Planove Zmajeva u ovoj utakmici je zasigurno poremetilo i isključenje Amara Begića u 40. minuti. Tada je zbog nepromišljenog i preoštrog starta dobio direktan crveni karton.

Vidjeli smo nekoliko šansi na obje strane u prvom poluvremenu, ali one nisu iskorištene, dok je tempo u nastavku opao zahvaljujući pomenutom isključenju Begića. Sve u svemu, momci iz Premijer lige BiH pokazali su zavidan nivo borbenosti, ali i kvaliteta, te su stavili Petevu, bez obzira na poraz koji je došao u samom finišu, do znanja da bi ozbiljnije trebao računati na njih u budućnosti.

Držali su loptu Zmajevi u svojim nogama na samom startu, ali nije to dugo trajalo i počela je dominacija Amerikanaca. Zaprijetili su sa dva ubačaja sa desne strane u 6. i 7. minuti, a oba puta je morao reagovati Vojnović. Prvi put je to učinio izuzetno nespretno, ali imali su sreće bh. reprezentativci.

U 14. minuti velika šansa za talentovanog Pepija, ali je on promašio loptu na četiri metra od gola, opet nakon ubačaja s desne strane.

Morris je nedugo zatim lukavim udarcem sa strane testirao Ćetkovića, ali odbranio je to golman Borca, da bi uslijedila kontra Zmajeva i situacija dva na dva, ali Lukić je bio sebičan i loše šutirao.

U 28. minuti Nukić osvaja jednu loptu blizu gola domaćih, ali na kraju pokušaj dodavanja blokira Kessler. u 30. minuti gužva pred golom Amerike, ali blokiran je Barišić. Potom je volej udarcem zaprijetio Nukić, ali hvata loptu Turner.

Minut poslije se na golu BiH istakao mladi Ćetković, koji je fenomenalno odbranio šut Morrisa glavom. Potom na drugoj strani Krpić također šutira glavom, ali brani i Turner.

U finišu prvog dijela Zmajevi ostaju s desetoricom zbog nevjerovatne i nepotrebne gluposti Amara Begića, koji je otvorenim džonom startovao na Acostu, te je zasluženo isključen. Dobio je direktan crveni karton.

Promijenilo je to tok utakmice, pa su se u nastavku Zmajevi još više povukli i vrebali svoju priliku iz kontranapada. Imali su u prvih desetak minuta drugog dijela dva opasna napada preko Nukića i Pidre, ali njihovi ubačaji bili su prejaki.

U 67. minuti Savić šutira nakon prekida, ali nije bio precizan i loptu je poslao pored gola. Amerikanci su imali loptu više u svojim nogama, kontrolisali su meč, ali nisu imali rješenje za dobro postavljenu odbranu Zmajeva, koji su se orijentirali na branjenje svog gola.

Odlično se BiH branila do samog kraja utakmice, ali je poklekla u 89. minuti kada Amerika dolazi do gola za pobjedu. Odbranio je DIzdarević tada jedan šut, ali je odbio loptu ispred sebe. Na nju je natrčao Bassett i poslao je u gol za 1:0.


(Patria/Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.