2.1.2022. 12:51
0
Diego Simeone izgubio strpljenje: Slavni Francuz na izlaznim vratima, seli se u Englesku
Engleski i španski mediji tvrde da je Antoain Griezmann na prodaju.

On nikada od prvog mandata iz Atletico Madrida nije uspio da pokaže istu klasu, ni u Barceloni, ni po povratku na Wanda Metropolitano, prenosi Antena M.

U Španiji tvrde da trener aktuelnog prvaka LaLige Diego Simeone želi da okrene novi list, da pravi novu ekipu te da bi osim Kierana Trippiera, koji je na meti Newcastlea, u engleskoj Premier ligi mogao da završi i slavni francuski napadač.

Navodno je Tottenham spreman da ponudi blizu 60 miliona eura sa bonusima. Time bi, po mišljenju trenera Tottenhama Antonija Contea bila stvorena osovina Harry Kane – Antoine Griezmann koja bi garantovala velike stvari.

To nije sve, Italijan je već upozorio gazdu Daniela Levyja da bez adekvatnih pojačanja ne može da se nada povratku u vrh engleskog fudbala.

Direktor londonskog kluba Fabio Paratici radi na dovođenju stopera koji je Conteov uslov svih uslova, ređaju se imena, uglavnom italijanskih stopera, ali su mete gotovo nerealne. Ipak, neko od fudbalera iz manjih klubova Serije A poput Bremera iz Torina bi mogao da dođe u obzir.

Kupovine bi zavisile i od igrača kojih Conte želi da se riješi. Recimo, Juventusu je nuđen Giovani Lo Celso za Dejana Kuluševskog, mjesta vjerovatno, ako stigne novi napadač, nema za Stevena Bergwijna.

Davidson Sanchez, koji je jučer donio pobjedu u Watfordu, je na prodaju ako stigne novi stoper.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.