23.1.2022. 13:53
0
Gvardioli će biti ponuđen posao selektora Holandije kada ode iz Citya
Treneru Manchester Citya Pepu Gvardioli biće ponuđen posao selektora fudbalske reprezentacije Holandije kada odluči da napusti engleski klub.

Kako je danas prenijeo Miror, Fudbalski savez Holandije planira da ubedi 51-godišnjeg Gvardiolu da preuzme reprezentaciju kada završio posao u Sitiju.  Gvardiola ima ugovor sa Sitijem do 2023. godine. On je sa klubom osvojio tri titule u Premijer ligi, četiri Liga kupa i FA kup i stigao do finala Lige šampiona, prenosi agencija Beta.


Miror je prenijeo da je Fudbalski savez Holandije prošlog avgusta kontaktirao Gvardiolu prije nego što je Španac produžio ugovor sa Sitijem na još dvije godine.  Gvardiola je rekao da bi želio u nekom trenutku da postane selektor, a kako se navodi, primamljiva mu je ideja da predvodi nacionalni tim svog mentora Johana Krojfa, koji ga je svojevremeno doveo u Barselonu.


Krojf je imao veliki uticaj na Gvardiolinu karijeru, koji je jednom rekao: "Nisam ništa znao o fudbalu dok nisam upoznao Krojfa".  Aktuelni selektor Holandije je Luj van Gal.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.