27.1.2022. 11:22
0
Najbogatiji evropski klubovi stoje u redu. Mladi golgeter pred velikom odlukom
Erling Haaland želi se povući od svojih kritika prema Borussiji Dortmund nakon što je tvrdio da njegov aktuelni klub vrši na njega pritisak da što prije donese odluku o svojoj budućnosti.

Iako je sjajni norveški napadač (21) vezan ugovorom sa njemačkim prvoligašem do juna 2024., ima klauzulu o fiksnoj odšteti koja stupa na snagu predstojećeg ljeta.

Ranije ovog mjeseca, Haaland je otkrio da ga je klub počeo ispitivati o tome kada će donijeti odluku da li želi ostati na Signal Iduna Parku ili će tražiti nove izazove.

“Mnogo drugih je govorilo – tako da je to bilo to. Ne želim reći previše. Rekao sam što sam rekao, a sada idemo dalje”, rekao je Haaland za Sky Sport.

Najveći evropski klubovi stoje u redu za potpisivanje ugovora s Haalandom, a njegovi komentari od sredine januara sugeriraju da bi u bliskoj budućnosti moglo biti vijesti.

“Oni (klub) su me pritisnuli da sada donesem odluku o svojoj budućnosti”, rekao je Haaland za Viaplay.

“To znači da uskoro moram donijeti odluku. Od početka sam rekao da se želim fokusirati na nogomet, jer tada sam najbolji, a ne kada mi druge stvari opterećuju misli.”

Izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke brzo je odgovorio na Haalandove komentare rekavši da klub želi odluku prije kraja sezone.

“On je spontana osoba, mlad momak”, rekao je Watzke. “To mu je dopušteno. Nema problema s Erlingom. “Ali on također mora imati razumijevanja za našu situaciju. Jedva čekamo kraj maja.”

Haaland je u 20 mečeva ove sezone već postigao 23 gola uz šest asistencija u svim takmičenjima, prenosi raport.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.