31.1.2022. 9:44
0
Eriksen ima novi klub: Ponovo na terenima engleske Premier lige
Christian Eriksen je od ponedjeljka novi fudbaler Brentforda. Danac nije imao klub od minulog ljeta kada mu se završio ugovor sa Interom, a nije mogao da igra zbog toga što je tokom meča Evropskog prvenstva pao u nesvjest usljed srčanog zastoja.

Kao što se prethodnih dana i naslućivalo, danski fudbaler Christian Eriksen će biti novi igrač Brenforda. Ovaj ofanzivni vezista je riješio da se vrati fudbalu, dobio je zeleno svjetlo od ljekara i zaigraće ponovo na terenima Premier Lige.

On je ostao bez kluba poslije završetka ugovora sa Interom, a u Italiji on svakako ne bi mogao da igra zbog pravila koja se tiču zdravstvenih provjera.

Eriksen je u utakmici Evropskog prvenstva između Danske i Finske u Copenhagenu imao srčani zastoj. Pao je u nesvjest i spašen je zahvaljujući munjevitoj reakciji ljekara.

Dugo je bila nepoznanica da li će on opet igrati fudbal, već se otvoreno govorilo o penziji, ali će Eriksen sada u dres Brentforda koji je trenutno stabilan na 14. poziciji na tabeli Premier Lige. „Pčelice“ imaju osam bodova više od Newcastlea koji je prvi ispod crte, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.