13.3.2022. 12:22
0
Ronaldo postao najbolji strijelac u historiji nogometa: Mnogi su mislili da taj rekord neće nikada pasti
Cristiano Ronaldo (37) postigao je najbolji nogometni strijelac svih vremena! Hat-trickom u pobjedi (3:2) Man. Uniteda protiv Tottenhama dosegao je 807 golova u karijeri, te je tako srušio rekord Josefa Bicana od 805 golova u službenim utakmicama. Mnogi su držali kako Bicanov rekord nikad neće biti oboren, a za one koji ne znaju, austrijsko-češki napadač golove je zabijao još u 30-tim i 40-tim godinama prošlog stoljeća.

“Superhuman”, napisao je Manchester United na Twitteru nakon utakmice. Zanimljivo, Ronaldo je već sedmicama predmet velikih rasprava, većina je stručnjaka stava da on guši ambicije Manchester Uniteda i da je njegovo vrijeme prošlo. Međutim, portugalski napadač i dalje neumoljivo zabija. Koliko god ga kritizirali za igre on je i ove sezone u 32 nastupa zabio 18 golova. Doista fantastično za igrača od 37 godina.

U subotu je protiv Spursa upisao i svoj drugi hat-trick u karijeri u engleskoj Premier ligi, te ukupno 59. u karijeri.

“Ništa nije bolje od osjećaja povratka na teren i pomoći momčadi golovima i trudom”, napisao je na Instagramu nakon utakmice. “Još jednom smo dokazali da možemo pobijediti bilo koju momčad u bilo kojem danu, sve dok naporno radimo i stojimo zajedno kao jedan.”

Ronaldo drži rekorde svih vremena i po broju golova u Ligi prvaka (140), te po broju golova za reprezentaciju (115).

Ronaldo je s tri gola Tottenhamu vratio United na četvrto mjesto Premier lige koje vodi u Ligu prvaka. United sada ima 50 bodova, dva više od Arsenala koji je na 5. mjestu, ali Arsenal ima i velike četiri utakmice manje.

(A. Balićevac)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.