24.4.2022. 11:50
0
Miljenik 'Hordi zla' pogađa mreže i u 38. godini života, u vrhu napada prati ga rođeni sin
Nekadašnji miljenik navijača FK Sarajevo Leon Benko (38) i njegov 20-godišnji sin Mauro, obilježili su još jednu utakmicu Varteksa na kojoj su pogađali suparničku mrežu.

Prošle godine takav se slučaj događao nekoliko puta, a ovaj put su tata i sin Benko bili strijelci u utakmici prvog kola Lige za ostanak Treće HNL - Sjever.

Njihov je Varteks poražen na domaćem terenu od Podravca 2-3, ali Leon je u trećoj minuti doveo varaždinski klub u vodstvo, dok je u 72. Mauro zabio za konačan rezultat.

Inače, ove sezone sin Mauro je nadmašio oca te je trenutačno na sedam ligaških pogodaka, dok je Leon do sada postigao četiri.

Leon Benko je u više nego uspješnoj karijeri, osim u rodnom Varaždinu, u hrvatskoj igrao još za Slaven Belupo i Rijeku.

Kada je riječ o internacionalnoj karijeri nosio je dres Nürnberga, Standarda iz Liegea, Kortrijka, ljubljanske Olimpije, Al Faisalyja iz Saudijske Arabije te Dalian Aerbina iz Kine.

U FK Sarajevo je ostavio prilično upečatljiv trag, a svojevremeno je bio miljenik navijača koševskog premijerligaša. 

Upisao je Leon i četiri nastupa za seniorsku hrvatsku reprezentaciju.


(Patria/Admir O.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.