19.5.2022. 8:05
0
Susret sa Sarajevom u Zenici: Može li Velež do prvog trofeja nakon rata
U Sarajevu su optimisti pred finale Kupa.

Nogometaši Sarajeva i Veleža večeras u Zenici na stadionu Bilino polje s početkom u 19 sati igraju finale Kupa BiH. Pobjednik će osim osvajanja trofeja osigurati i nastup u Evropi u 2. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

"Imamo velika očekivanja s obzirom da nismo kroz prvenstvo izborili plasman u Evropu. Očekujem lijep ambijent, pun stadion i dobar teren. Očekujem težak meč jer je Velež dobra ekipa s dobrim trenerom, ali mi imamo snage, načina i volje da im se suprotstavimo. Njihova prednost je što su uigraniji, a ja se nadam da ćemo pokazati kvalitet i pružiti dobru predstavu. Igrači će dati maksimum i pokazati karakter", kazao je u najavi utakmice trener Sarajeva Dženan Uščuplić, te dodao da će imati sve igrače na raspolaganju osim Daniela Avramovskog.


U Veležu ne kriju želju da osvoje prvi trofej nakon 1986. godine.

"Sarajevo jeste iskusnije, ali prošla sezona daje nam puno optimizma. Dobili smo na samopouzdanju u evropskim utakmicama. Situacija u ekipi je jako dobra. Bit će idealni uslovi za igru i očekujem spektakl. Po meni je Sarajevo pod većim pritiskom jer stalno igraju Evropu, imaju veći budžet, a naš motiv mora biti već, jer imamo priliku da osvojimo prvi trofej nakon rata. Šanse su 50-50, jer u jednoj utakmici je sve otvoreno", rekao je trener Veleža Feđa Dudić.


(Patria/ Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.